Поглед към езерото Изео


Езерото Изео и неговите селища

КЪДЕ СЕ НАМИРА ЕЗЕРОТО ИЗЕО???

Езерото Изео е четвъртото по големина в региона Ломбардия.Намира се в района на Вал Камоника,това е най-дългата долина в Италия и е близо до градовете Бреша и Бергамо.Обградено е с 11 селца,5 от страната на Бреша и 6 от страната на Бергамо. Езерото има ледников произход създадено от самата долина. В него се влива рака Олио, която е приток на по-голямата река По,вливаща се в близост до Ловере.Най-големите селища на езерото Изео са Lovere,Pisogne,Paratico,Sarnico,Sulzano и Iseo,а най-големият остров е Monte Isola.Когато разказвам за Изео настръхвам ..различно ми е от останалите и нямам обяснение за това. Цветът му е тюркоазен,като диамант. Ще добавя снимки от различните селца разбира се само на тези които съм посетила.Красотата и състоянието на околната среда по тези места ги правят един от най-привлекателните центрове на международния туризъм,въпреки че нивото на туризмът все още не е чак толкова развит в сравнение с този на езерото Гарда и езерото Комо.В моите очи, сякаш се конкурират помежду си в атрактивност, рибарски селища и малки села, закътани по склоновете на околните планини или може би малки елегантни модерни градове.

google foto

КОГА Е НАЙ-ДОБРОТО ВРЕМЕ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ???

Най-доброто време за посещение на този регион са пролетта и есента, когато природата дава най-доброто от себе си а водата и небето променят цвета си по едно и също време. Езерото Изео и Франчакорта привличат много туристи и са отлична дестинация за храна и винен туризъм. Подгответе за многосензорно пътешествие, за да се насладите на необичайни пейзажи и да зарадвате небцето с истински аромати.

КАК ДА ПОТЪРСИМ ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ ПОМОЩ СВЪРЗАНА С ПЪТУВАНЕТО???

Ако вече сте на посещение в някое селце на езерото Изео и се нуждаете от информация,искате да откриете дадено място,да се качите на корабче или да се придвижите от точка до точка не се притеснявайте,във всяко селце на езерото Изео има „infopoint“,офис за информация.Всеки един такъв офис се намира в централната част на селцето.

ИМА ЛИ ИНФОРМАЦИЯ ТУК ВЪВ САЙТА ЗА НЯКОИ ОТ СЕЛАТА???

Да има.Влезте на Home ➡Destination➡Europa➡Italy➡Laghi

Ако ви е харесала статията ми последвайте блога ми!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s