Гандиа-Градът на портокаловите цветове


В наше време Гандия е един от най-големите крайбрежни градове в Испания .Той се разделя на две основни туристически зони.

Едната е плажната част на която са разположени баровете и заведенията и другата на която се намират културните забележителности и търговската дейност. Разстоянието между двете е около два км.

Гандия е може би по-малко известна от другите места на испанското югозападно крайбрежие, но със сигурност не по-малко интересна. Градът има богато историческо наследство.

Тук са родени представители на известната фамилия Борджия. До наши дни е запазен и родовият им замък, където днес е място на архитектурата.

Гандия придобива статут на модерен град и курорт. Известен е и с производството си на портокали.

Edifici del Banc de València
Passeig Germanies Gandia
The Borgias trail in Gandia
Paseo of the City

Плажовете на курорта Гандия се считат за най-широките във Валенсия и околностите. Широк е над 50 метра и можете да си поставите собствен чадър или да наемете чадър и две легла за скромната цена от 15 евро за целия ден (10:00 – 19:00).

Един от най-известните и посещавани плажове – Playa de Gandia се простира на седем километра дължина. Отдайте се на плажен мързел под горещото слънце и подобрете уменията си по сърф, подводно плуване и ветроходство. Плажната ивица се почиства всяка сутрин.

Искам да отбележа че докато стояхме на плаж имаше много семейства с деца и млади персони. Тук на това място се намират дискотеките, баровете, многобройни магазини, хотели и една дълга алея по която можеш да се разходиш. Ние се разхождахме до късно и ни беше много приятно. До плажа може да се стигне лесно, през алеята минават всички видове превози. Ние успяхме да си вземем кола под наем и така се придвижвахме през цялото време. Представям ви само една малка част от снимки от нашата ваканция.

Playa de Gandia

View of the Port in Gandia

Не плаж, а изкуствен солариум – това е плаваща тераса, построена в пристанищната зона където можете да се отпуснете денем и нощем, лежейки на хамаци и дивани.

Varadero’s Beach
Paseo Maritimo

Вечерта беше страхотна, отдадохме се на удоволствията от добрата храна, дегустирайки деликатесите, които са прославили кулинарната традиция на Гандия.

The Scenic Route

Регистрирайте се за бюлетина на блога с вашата електронна поща, да получавате новини за нови идеи за пътуване!

Последвайте ме в социалните мрежи!

Гласувайте с Rate в горния ляв ъгъл на публикацията!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s