Паркът пещера и водопад


  • МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И ОПИСАНИЕ

На няколко километра от Рива дел Гарда в община Тено, се намира Parco Grotta Cascata Varone. Това е природен парк с водопад с височина почти сто метра и ботаническа градина, която ще ви накара да изживеете уникално преживяване.

Накратко, това е място което си струва да посетите. Водопадът е безспорният герой на парка, не е „просто водопад“, а истинска геоложка рядкост снабден със стълби и тераси за по-близък изглед към водата.

  • КАК ДА СЕ ВЪЗХИТИТЕ НА ПЕЩЕРАТА

–Долната пещера

Веднага щом влезете на входа, вниманието веднага попада върху грижите, посветени на ботаническата градина, която е придружена с пътека, водеща до водопада Вароне, безспорния герой на парка.

Водопадът Вароне, по време на скока си от около 100 метра, може да се наблюдава от две различни нива. На долното(приземно) ниво може да се възхищавате на водопада в последната фаза на скока.

Впечатлението е именно това- да влезеш навътре по пътеката и да се наслаждаваш на издълбаната дупка в планината (скалите). На някои места дори успяваш да видиш слънчевите лъчи и осветените капки вода носени от вятъра.

Много внушаващо шоу което е представено пред очите ти. Пръските вода и фаровете от различни цветове правят сценария още по прекрасен и изглежда така че все едно предприемаш пътуване вътре в Земята.

ждрелото на долната пещера

–Горната пещера

В края на посещението на долната пещера се връщате по пътеката, която води до нова наблюдателна точка на водопада- 40 метра по-високо можете да се полюбувате на силата на водата.

Поглеждайки на горе се открива част от небето и така да се възхитите на водопада в цялата му сила. За пореден път играта на светлината осветява мястото, подобрява преживяването и го прави още по-впечатляващо!

Изправени сме пред истинска пропаст, фантастично ждрело, изцяло издълбано от вода, дълбоко почти 100 метра. Ревът, въздушните течения и изпарената вода ще ви обгърнат напълно, карайки ви да изживеете уникално преживяване.

Пригответе си дъждобрани за дъжд. Искам да вмъкна че на излизане от пещерата задължително ще сте измокрени, защото със сигурност всеки би искал да си направи снимки на водопада и колкото повече се приближавате към терасите, толкова по мокри ставате.

горната пещера

–Ботаническа градина

Веднага щом излезете от горната пещера, ще се озовете отново пред ботаническата градина в парка. По-специално между долната и горната пещери има красива добре поддържана ботаническа градина, с различни сортове растения, цветя и пространства оборудвани за пикник. Хубаво подредено, добре поддържано и чисто място за прекарване на свободно си време със семейството.

Ботаническата градина

–Пикник зона

Вътре има зони, оборудвани за пикник и точка за достъп на която може да се насладите на хоризонта пред вас.Също така да изпиете едно топло кафе или чай за да се стоплите, особено ако сте посетили мястото през зимата като нас.

хоризонт и зона за пикник
  • ЦЕНА ЗА ВХОД

Водопадът е една от основните природни забележителности на Рива дел Гарда и може да се посети единствено чрез заплащане.

Билетът за персона е 6 ЕВРО. Ако сте едно семейство или група естествено има намаление.

  • КЪДЕ ДА ПАРКИРАТЕ

Мястото разполага с външен паркинг които е безплатен (но местата са ограничени). Ако превозното средство е колело….може да оставите колелото си на предназначеното място за колела.

  • ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

Възможно е да влезете в Parco Grotta Cascata Varone всеки ден през всички сезони (с изключение на 25 декември) и е препоръчително да носите пуловер със себе си. В действителност дъждобранът е за предпочитане по всяко време на годината, с изключение на лятото, когато няколко капки вода могат само да ви зарадват и освежат.

KISS

Ако ви е харесала статията ми подкрепете ме като я харесате или последвате!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s