Наклонената кула в Пиза


Наклонената кула в Пиза се намира на площад (Piazza dei Miracoli) в северната част на Стария град.Тя е с височина 56 метра на 8 етажа и започва да се накланя по време на строителството поради мека основа, която не може да издържи равномерно теглото на конструкцията.Разпознаваемата кула става символ на Италия и първокласна туристическа атракция, която ежегодно привлича милиони туристи.Заедно с други сгради разположени на площада кулата на Пиза е включена като шедьовър на средновековна архитектура в списъка на Юнеско за световно наследство.Архитектурата е невероятна особено с известните си бронзови отливки, особено в катедралата.Има 7 камбани настроени по музикална скала,по посока на часовниковата стрелка и 296 стълби до върха.Кулата на върха има тераса и всеки посетител може да се изкачи и да се наслади на гледката от високо.

Tower di Pisa

Battistero di San Giovanni е с изключителен интериор и няма декорация.Това е най-голямата баптистка църква в Италия.Това е пример за прехода от романски към готически стил,долната част е, романски със заоблени арки, а горните части в готически стил, със заострени арки. Баптистът е изграден от мрамор,както е обичайно в италианската архитектура.Battistero е построен върху същия нестабилен пясък като кулата и катедралата и също се накланя на 0,6 градуса към катедралата.

Battistero

Cattedrale (Duomo di Pisa) е римокатолическа катедрала.Днешният външен вид на сградата е резултат от много реставрационни работи, извършвани по различно време. Първите интервенции се случват след пожара през 1595 г., след което покривът е подменен. Последователните ремонти се провеждат през 19 век и включват както вътрешни, така и външни промени. Сред последните е премахването на оригиналните фасади и подмяната им с копия.Богатата външна декорация съдържа призвание от цветен мрамор- мозайка и многобройни бронзови предмети .

Cattedrale
La fontana dei putti

Разходете се в туристическата зона или се качета на карета под наем да се разтоварите.

Complesso-zona turistica

Ако ли пък не купете си от отсрещната страна голям сладолед.А този на снимката е доста голям.

ice cream

Ако ви допада публикацията ми, подкрепете ме като гласувате с бутон Rate в горния ляв ъгъл!

Регистрирайте се с вашата електронна поща да получавате първи новини за нови публикации!

Последвайте ме в социалните мрежи да получавате новини за нови идеи за пътуване!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s