Бенидорм-Ню Йорк на средиземно море


The Beach

Benidorm е един от най-известните туристически дестинации в Испания, благодарение на плажовете и нощния живот.Наричан още Ню Йорк на средиземно море,всяко лято градът празнува фестивалът наречен  Internacional de la Canción de Benidorm,това е музикален фестивал на които всяка година пристигат тук известни личности като Хулио Иглесиас и други.

Друга причина за туристическия успех на Бенидорм е, че градът предлага услуги и развлечения, подходящи за всички. Mладите хора ще могат да се потопят във вълнуващия испански нощен живот, като се потопят в ритъма на музиката.

нощен живот на плажа

Семействата могат да избират от множеството- удобства за семейства. Възрастните хора ще се радват на спокойствието, на услугите и плажовете. Гейовете ще намерят спокойна атмосфера и много отворени гей-приятелски съоръжения.

През нощта купонът винаги е на макс (стриптийз- момичета танцуващи на входовете на клубовете).Аз имам няколко видеоклипчета но, такъв вид истории не е за показ в моя сайт.

улицата с баровете и заведенията

Бенидорм прилича на модерен град с широки улици и високи сгради-небостъргачи.Небостъргачите на Бенидорм имат емблематичен чар и е интересно да стоиш и да ги наблюдаваш, особено гледката към залеза, когато слънцето пада и небето е с розов оттенък.

залез с розов оттенък

Биещото сърце на Бенидорм е крайбрежната алея, пешеходен булевард с плажни сергии, павилиони за напитки, магазини, барове и ресторанти, където можете да се разходите,да изпиете по питие или просто да гледате как хората минават.

плажна алея

Ако градът и бреговата линия са модерни и гъмжи от живот, красивият стар град на Бенидорм е по-пуст,занемарен и има много повече носталгичен въздух. Старият град е разположен между двата основни градски плажа,като центърът на Бенидорм първоначално е бил малко рибарско селище.

По време на разходката си из тесните улички и алеи на центъра, погледнете църквата Сан Хайме,построена през 18-ти век.

из улиците на Бенидорм

В Бенидорм има два популярни плажа с фин пясък, които се спускат към чистото море.Това са Плая дел Леванте и плая ди Поненте. Най-натовареният от двата е плажът Плая дел Леванте,благодарение на изключителната си близост до повечето хотели и ресторанти, магазини и клубове. Плажът е граничещ с крайбрежната алея, която разширява цялата дължина на брега и позволява да се разхождате на дълго и на широко.

Плая ди Поненте е много по-дълъг от Леванте, въпреки че е много по-резервиран и е посещаван преди всичко от национални туристи. Той се отличава с множество клубове и ресторанти, където можете да се отбиете да опитате някои типични ястия от Коста Бланка.

плаж Плая дел Леванте

Ако ви е харесала публикацията ми последвайте ме с електронната си поща!

Гласувайте с Rate в горния ляв ъгъл на публикацията!

Благодаря Ви!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s