Ходене по улиците на идеалния град


Мечтали ли сте някога да ходите в средновековно село и да бъдете катапултирани в друга епоха?

Castello di Grazzano Visconti

Разхождайки се в средновековното село с древна душа, наслаждавайки се на атмосферата на миналото ние неусетно успяхме да го обиколим. Най-доброто време за посещение е през пролетния сезон, когато всичко наоколо е зелено и цъфтящо.Когато селото е обградено с цветове тогава еуфорията е по голяма.

Има многобройни занаятчийски магазини и няколко освежаващи точки, където можете да опитате отлична кухня от Пиаченца, напоена с най-известното си вино- Gutturnio.

От няколко години красивото село Grazzano Visconti е домакин на коледния си пазар. Този невероятен момент започва ноември и завършва януари. Това е дългоочакваният момент, който привлича все повече и повече хора.

Няма фалшива история или имитация, но истинското творение на едно перфектно място където предимствата на съвременната епоха са обединени с тези от Средновековието.

В средновековните села всъщност, благодарение на защитата и предвидливостта на посветена особа, жителите спокойно могат да се посветят на дейностите на земята и занаятчийската изработка.

Селото се характеризира със стенописи, скулптури, кули, криволичещи се фонтани и балкони, накратко всички видове типични средновековни елементи. 

Попаднахме на една част от селото пълна с железни предмети, подобни на инструменти от миналото. Възможно е да е било някогашното училище за изработка на ковано желязо и дърво.

Беше ни много интересно въпреки първото ми впечатление, мога единствено да кажа че си заслужава да се разходиш до там.

Селото изцяло е трансформирано от Дон Джузепе с помощта на архитекта Кампанини, укрепва и издига структурата на селото около замъка.

Херцогът Кампанини го проектира така, че жителите му да имат всички удобства и предимства на съвременната епоха и в същото време да учат и да работят там, за да изразят своята креативност чрез изкуствата и занаятите.

По тази причина освен жилищното настаняване, в село Grazzano Visconti има много сгради посветени на преподаването като детска градина, училище за занаятчийско професионално обучение за млади хора и възрастни, училище за изработка на дърво и ковано желязо.

Дон Джузепе обаче предположил, че Grazzano Visconti ще бъде голяма туристическа и занаятчийска атракция. Поради тази причина той построява хотели посветени на кетъринга за посетителите и туристите.

От предишното село остава само църквата Сант’Анна,в наше време частният параклис на семейство Висконти.

Не пренебрегвайте възможността да си закупите премети и спомени от тук,преоткрийте страстите и уменията от миналото.

ДУХЪТ НА СЕЛО „GRAZZANO VISCONTI

Подобно на всички уважавани средновековни села, Grazzano Visconti също има свой собствен дух. Това е жена, Алоиса. 

Историята й е била предавана през годините благодарение на историите на жителите и разказите за една невеста на капитан на полиция, която е била предадена от съпруга си и умряла от ревност и болка.

Според разказите, няколко години по-късно духът е видян от херцог Йосиф, който го е нарисувал. Разхождайки се из селото ще се натъкнете на статуи, които представляват една жена, която не е висока, закръглена и със сгънати ръце, казват че това е Алоиса.

Днес, много години след нещастието си, тя се превръща в символ на защита на влюбените.

Мястото разполага с два безплатни паркинга от понеделник до петък,освен събота и неделя тогава струва 3€ за целият ден.

Ако ви допада публикацията ми, подкрепете ме като гласувате с бутон Rate в горния ляв ъгъл!

Регистрирайте се с вашата електронна поща да получавате първи новини за нови публикации!

Последвайте ме в социалните мрежи да получавате новини за нови идеи за пътуване!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s