Полезни съвети за пътуване


Фотография

Едно от нещата, които допринесоха за постоянното желание да откривам нови страни и да пътувам, е фотографията. Тази страст ме научи да пътувам, като обръщам внимание на малките детайли и да бъда по-наясно и по-отговорна към други култури. Искам да съм максимално полезна и да обясня какво по точно е за мен туристическата фотография.

 • Използване на камерата(фотоапарат,телефон) и за да сте по близо до мястото което посещавате трябва да уловите всички нейни аспекти, от пейзажи до традиции,от хората до техните навици.Това е важно защото документираното трябва да се докаже!
 • Когато посещаваме дадено място,дестинация, ние не спираме да снимаме.Това е грешка! Преди да направите снимки спрете се и погледнете какво има наоколо,независимо дали е залез,паметник,дворец.Не изпускайте момента в желанието си да направите много снимки!
 • Опитайте се да разберете какво точно искате да снимате.Не правете ненужни снимки за да си пълните телефона или картата с памет.Снимайте най-добрия кадър за който после ще разказвате!

Облекло/вещи

Когато тръгваш на пътешествие, нахвърляш всичко в куфара в последния момент или изготвяш подробен списък предварително и накрая пак забравяш нещо важно.Според моето виждане съм изготвила списък с най- необходимите неща.

 1. Голям куфар с който ще пътуваш;
 2. Паспорт,лична карта и кредитна карта(нужна за да си вземете кола под наем);
 3. Телефон, фотоапарат,зарядно устройство,слушалки и адаптер(повечето извън Европа са различни,проверете внимателно)за да не губите време в търсене по време на ваканцията си ;
 4. Информация за пътуването или списък с отбелязани дестинации или места които искате да посетите;
 5. Книга,слънчеви очила(когато стигнеш до лятната си дестинация);
 6. Удобни дрехи.Заложете на дрехи с които можеш да бъдеш активен в повече дейности. Спортните дрехи са отличен вариант, освен за разходки можеш да ги използваш и за вътре не зависимо къде се намираш(в хотел,къща за гости,къмпинг);
 7. Изберете най-удобните и леки маратонки за разходка и за по-дълго вървене и обикаляне;
 8. Ако сте на плажа са нужни и джапанки,плажна кърпа,предпазна шапка, плажно масло и бански костюм;

Обиколка в града

Не всеки път по време на почивка е необходимо да си носите кредитна карта за да си вземете кола под наем.В днешно време почти във всяка дестинация на ваше разположение са туристическите автобуси.В градовете където съм ходилa, а предполагам вече в цяла Европа винаги има туристически автобуси „Hop on“ и „Hop off“. За тези от вас които не знаят (веднъж като си вземете билет за тях, може да се качвате и слизате на всяка една забележителност).Това е валидно само за през деня.В случай че решите да продължите на другия ден,трябва да си закупите нов билет които е валиден отново до края на деня.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s