Влюбен във вятъра


замък Равадиново

Дворецът ми напомня много на средновековните рицарски замъци, затова не случайно го нарекох така.Изграден е от камък и е разположен на около 20 декара площ до село Равадиново.Близо до морският град Бургас замъкът на Георги Тумпалов за пореден път е на чело в списъка на кандидатите за „Най-добър европейски атракцион“.Строежа на Замъкът Равадиново е започнал през 1996 година.При самото му изграждане е вложено голямо старание и внимание дори и към най-малкия детайл, всичко е украсено с мед и месинг.

вход

КАКВО ДА ВИДИТЕ ВЪТРЕ

фонтанът които посреща всеки един посетител още на входа
  • ПРЕКРАСНИЯТ ПАРК НА ЗАМЪКА

В парка може да видите няколко хиляди екзотични дървета,растения и цветя.Също така там ще видите фонтанът на желанията,вълшебната беседка,кинетичната скулптура и няколко езера със риби и плаващи птици.Езерото с лебедите е едно от най-красивите места вътре.В него плуват бели и черни лебеди и съвсем спокойно идват до туристите.Ако искате да ги храните, може да закупите пакетчета с храна в павилион точно до езерото. В далечния му край растат големи плачещи върби, чиито клони се спускат точно до нивото на водата. Те, заедно с лебедите придават приказен изглед на езерото до замъка а, във въздухът се усеща аромат на билки и цветя, които са в изобилие.

голямото езеро с лебедите

Опитайте се да погледнете на това място с непредубедените очи  на дете и ще се убедите, че посещението на замъка си заслужава.Високите кули на замъка и външните стени обрасли с бръшлян, ще ви накарат да си припомните приказките на братя Грим. А и каменният дворец „Влюбен във вятъра“ е една от най-предпочитаната локация на филмовите компании.

замъкът обрасъл в бръшлян
  • ПАРАКЛИС

Стилът на Замъкът е Приказен и Вълшебен. Това е тайната на магическото му въздействие – осъществената мечта да построиш Замък, който го има само в приказките. Голямо впечатление ми направиха мраморните скулптури пред параклиса. Уникална гледка ако ги видиш на живо.

параклис
  • ВИНАРНАТА

Във винарната е възможно да дегустирате от ароматното вино.Снимката е направена когато аз посетих мястото преди няколко години, но със сигурност ще я сменя с нова снимка. Искам да спомена че дегустирането на вино влиза в допълнителната програма и се доплаща на място.

част от винарната
  • КАРТИННА ГАЛЕРИЯ

Казват, че в замъка времето тече неусетно. В комплекса определено има какво да се види и снима, а и е приятно за кратко да се почувстваш като главен герой в приказка.Разгледайте и галерията от картини.

част от картинната галерия
  • ЗОО КЪТ

Дворецът е снабден и с малък зоопарк. Изградена е конна база с коне за езда.За конната езда е нужно да се до плати защото това влиза в допълнителна програма. Наоколо свободно се разхождат пауни,подскачащи зайчета и понита.А най-екзотичния представител е пъстроцветния тропически папагал.

зоо кът
  • ЛЯТНОТО КИНО
лятното кино

От лятното кино имам само тази снимка и тогава мисля започваха да го изграждат. Незнам много за него но докато обикаляхме из парка срещнахме каменни жаби,а туристите се надпреварваха да ги целунат за да срещнат принцове и принцеси. Навсякъде имаше рицарски доспехи,езера,фонтани и водопади.След продължително вървене срещнахме и каменни русалки, птици и дървени фенери.

един от огромните кафяви фенери пред замъка

Замъкът печели 1-во и 2-ро място в категорията  „Туристическа атракция“ на най-престижния международен конкурс за дизайн и архитектура в Италия „А’Design Award“ 2016 и бе обявен за архитектурно чудо.

За спомен от мястото непременно си направете ретро снимка.Също така купете си сувенир или магнит за хладилника.Дворецът разполага и с безплатен паркинг и детски кът за най-малките.За търсачи на силни усещания дворецът предлага зона за игри (Escape games) Търсачи на съкровища, Седемте смъртни гряха.

Ако ви е харесала статията ми харесайте или споделете!!!

KISS
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.