Арона


Мисля че е невъзможно да посетим Арона, без да се очароваме от нея. Тя е много красиво и уютно село особено през летния сезон когато всичко е зелено и цъфтящо. Въпреки малкия си размер селото е бижу.

Има туристическа зона има си и своите забележителности. Богато е на история, изкуство и култура която със сигурност ще оцените. От друга страна само гледката към езерото Маджоре, си струва цялото това пътуване.

Да го достигнеш е нужно малко желание и е само на около 1 час път с кола от Милано. Приготвила съм малък списък за вас какво може да направите и видите в Арона.

  • КАКВО ДА ВИДИТЕ И КАК ДА РАЗНООБРАЗИТЕ
  • Via Cavur

Едно от най-интересните неща за правене е да посетите старата част на града. Тя е малка но много приятна за разходки. Открийте улица Кавур винаги е различна. Първият път когато я посетих беше украсена с чадъри, а вторият път украсата беше с много червени сърца. Надявам се третият път когато посетя мястото да се изненадам.

  • Rocca di Angera

От брега на езерото може да се насладите на невероятната гледка към защитната структура Rocca di Angera,закупена от Боромео през 1449 година от семейство Висконти за да контролира трафика свързан с тези земи. За да стигнете до укреплението трябва да се качите на ферибот и от 5-10 мин. ще пристигнете на мястото.

замък Ангера
  • Статуята на Чарлз Боромео

Това е една от забележителностите на Арона, колосалната статуя на Чарлз Боромео-„Сан Карло Боромео“.За да стигнете до там трябва да откриете туристическото влачке намиращо се близо до крайбрежната и да си закупите билет от 5€ на персона. Билетът е двупосочен,запазете го.

Когато се изкачите до статуята ,имате на разположение 1 час, за да може след това да се върнете обратно със същия билет. Има нещо друго което искам да спомена. Ако случайно искате да влезете и да се изкачите до терасата на самата статуя, нужно е да заплатите още един билет за вход.

  • Разходка по брега на езерото „Lungolago di Arona“

Едно от най-важните места които трябва да посетите в Арона ,особено в красивите слънчеви дни е разходката по брега на езерото. Когато се разхождате тук ентусиазирани от прекрасната гледка към езерото Маджоре, ще забележите че сте заобиколен от зеленината на цъфтящите дървета, на цветните лехи, малките паркове, фонтани, пейки и панорамни балкони.

Наистина много приятно преживяване. Възползвахме се от пейките няколко пъти за да си починем и се възхищавахме на панорамната гледка от балконите, която отваря поглед към езерото и околните курорти. Също така в далечината може да се види и замъкът Rocca di Angera.

  • Piazza Popolo

Площад Пополо е разположен срещу брега на езерото. В голяма близост е и до улица Кавур. Още от средновековието тук на площада всеки вторник има пазар привличащ общността да пазаруват, но също така и да продават своето собствено производство.

площад Пополо
  • Marconi Beach

Едно от нещата който трябва да направите в Арона особено с идването на лятото несъмнено е да си поръчате аперитив. Има толкова много хубави места там ,но без съмнение за мен това място е топ. Този малък бар/ресторант с изглед към езерото и това се оказа перфектното заключение на нашата разходка в Арона.

Marconi Beach

Ако ви е харесала публикацията последвайте бюлетина на блога за да получавате първи новини за нови публикации.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s