Беладжо


Цветни къщи, живописни алеи, характерните стълбища и древните църкви правят старото село – по очарователно от всякога. Беладжио е туристическа и културна дестинация, известна със своето наистина изключително географско положение. Къде се намира?

Селото е разположено в северния край на триъгълника Лариано, точно в точката където се разклоняват двата клона на езерото Комо.

Bellagio е едно от най-посещаваните места в района Комо, заедно с още други две Blevio и Descio.

панорамна тераса Bellagio

Какво може да правите в града и кои места да посетите? Най-завладяващите забележителности на това село несъмнено са неговите очарователни вили, известни в цял свят със своето великолепие и добре поддържаните си градини. Една от най-известните е Вила Сербелони – тя е един от символите на Bellagio.

Друга красива вила на територията на община Беладжио е Вила Мелци, разположена на западния бряг на езерото Комо. И тук вече следва въпроса: Как да видим тези вили от близо? Почти всеки един от нас знае че вилите на известните са трудно достъпни, а за да стигнеш до повечето от тях с кола е напълно невъзможно. Тогава как да ги погледнем от близо? -Има начин!

Ако вече сте на езерото Комо в селцето Bellagio, обиколката с корабче е задължителна. Тръгва се от центъра на езерото, точно пред големия паркинг. Самата обиколка е двучасова екскурзия която ще ви отведе до най-красивите и вълнуващи места и естествено до горепосочените вили.

За любителите на изкуството – съветвам ви да посетите базиликата Сан Джакомо това е църква построена през 12 век в която се съхраняват множество картини с определено значение.

Ако имате време, можете да направите и кратко посещение на църквата Сан Джорджо, също датираща от 12 век, в която се намира дървената статуя на Мадоната, която представлява един от религиозните символи на Беладжио и е винаги обект на голяма народна преданост.

Ако ви допаднала публикацията ми подкрепете ме като харесате или гласувате в горния ляв ъгъл с бутон Rate.

Също така може да ме последвате (с електронната си поща) за нови публикации.

«Очаквайте допълнение от тази статия»
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s