Пескера


МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И ОПИСАНИЕ

Пескера Дел Гарда е важен туристически център и е едно от най-големите пристанища на езерото. Той е град и община в Италия, в региона Венето, провинция Верона.

Кръстен е на ломбардите ,,Пискария“ заради голямото количество риба на това място. Останах много очарована от града. Страхотно място с изобилие от малки пристанища навсякъде. Peschiera del Garda е елегантен и тих център, пълен с магазини, ресторанти и исторически сгради. Основната атракция обаче е впечатляващата средновековна крепост а тя е обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

КАКВО ДА ВИДИТЕ И КОИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ ДА ПОСЕТИТЕ

  • CENTRO STORICO

В Пескиера дел Гарда историческият център се състои изцяло от периметъра на петоъгълния замък, известен като Рока. Построена през 16 век, подкрепена от внушителна крепост и заобиколена от укрепващи стени. Крепостта се намира точно по протежaние на река Минчо, която всъщност я разделя на няколко клона. 

Можем да свържем Пескиера дел Гарда и замъкът с пешеходния мост който води до Порта Бреша, разхождайки се по пътеката, стигаме точката за достъп до Tognon и Feltrin, а през това време можете да направите оглед на величествената отбранителна система на структурата. 

Други характерни точки са Бастион Сан Марко, Бастион Куерини, историческата сграда на Презио – тук е поставен италианският генерален командващ след разрухата на Капорето и Военния музей, заобиколен от парк „Катуло“. 

  • Bastione Tognon
парк
  • IL PONTE DELL ARTE Tognon
мостът на изкуствата
  • Bastione Querini
поглед от панорамната тераса
  • Parco Catullo
парк Гатуло
  • Lungolago Mazzini

Пескиера дел Гарда привлича хиляди туристи от цял свят всяка година, поради красотата на селото и увеселителните паркове, разположени на няколко километра от центъра на града. 

За да се насладите на всеки ъгъл на селото, който се характеризира с уникални цветове и светлини, трябва да го обходите пеша. Тръгнете по крайбрежието на Lungolago Mazzini,насладете се на панорамната гледка и на около 200м от пристанището дават лодки с педали под наем.

Също така има два плажа, където можете да плажувате, да съберете малко тен и да изключете телефона си за няколко часа.

разходка покрай крайбрежието Mazzini
  • PONTE DI VIALE CORDIGERO

Разхождайки се по алеите на укреплението, има исторически сгради, площади, църкви и впечатляващи военни структури. Също така мястото ще ви поглези с канали и мостове които ще ви накарат да се потопите в романтична атмосфера, както ние си спомнихме много за Венеция.

мост
  • Boat Rent
лодки под наем
  • Ponte dei Voltoni

Освен мостът Волтони в Пескиера дел Гарда на това малко пристанище, можете да изпиете по един аперитив или да усетите аромата на едно топло кафе. Ние много харесваме това място и когато посещаваме селото сядаме тук.

разходка до мостът Волтони
  • PORTA VERONA
порта Верона

Ако искате да разнообразите, само на няколко километра от тук се намира известния увеселителен парк Гардаланд. Всеки ден от жп гарата на Пескера тръгват автобуси. Най-смелите ще могат да стигнат Гардаланд с велосипед или пеша, преминавайки първо през Лидо Кампаноло и продължавайки по езерото.

Ако ви е харесала статията, споделете и в социалните мрежи!!!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s