Рива дел Гарда


  • МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Красивата Riva del Garda се намира в Trentino Alto Adige.

КАКВО ДА ВИДИТЕ И КОИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ ДА ПОСЕТИТЕ

  • Centro storico

Центъра на Riva DeL Garda ще ви очарова със своите произведения на изкуството и архитектура. Градът става популярен сред културния елит.Посещаван е от много известни личности. Място за отдих е не само за италианците но и за германци и французи.

Историческият му център е пълен с тесни улички, увенчани с високата кула Апонале- символът на Riva DeL Garda. Цялото крайбрежие на езерото се върти около този център, като в него могат да се видят древните стени с които селото през Средновековието е било обградено.

Потопена е в необикновен пейзаж от лимонови и маслинови дървета, също така с олеандри, от едната и страна богата на палми а от другата планините, напомняйки ни за близките доломити на Trentino.

centro storico
  • Torre Apponale

Кулата Апонале се намира близо до пристанището.Тя посреща и изпраща туристите и посетителите на града всеки ден.

В случай на обсада, кулата се превръща в едно безопасно убежище благодарение на високия си 8 метров вход и дебелите си стени. Тя е висока 34 метра, а ако изкачите всички 164 стъпала ще се насладите на невероятната гледката от терасата.

Ненадмината е комбинацията на огледалото на езерото и фона на Доломитите Брента, а грандиозната гледка към езерото спира дъха ти и ако погледнете нагоре можете да видите и символа на град Рива – бронзов ангел наречен „Anzolim“.

Цената на билета е 2€ и е безплатно за деца под 15-годишна възраст.

💥Затворено е в понеделник

torre Apponale
  • Roca di Riva

В най-високата част на Рива е построен замък, по-късно заменен от крепост с изглед към водите на езерото Гарда.С поглед към Рива дел Гарда красивата средновековна крепост се нарича Roca di Riva. Тази крепост е построена през 1124 г. с цел защита на град Рива от възможни атаки на пристанището.

През 19 век е превърната в казарма, а в днешно време в Roca di Riva се помещава музеят на Алто Гарда. Вътре има пространства за временни изложби и пространства за извършване на различни лабораторни дейности.

Централният двор на Rocca, от друга страна се превръща и в перфектна сцена за спектакли и събития, които се провеждат през цялата година в красивата Рива дел Гарда.

Roca di Riva в дъното
  • Piazza 3 Novembre

Продължавайки да се разхождате из историческия център на града, може да стигнете направо до сърцето му, а именно до площад 3 Ноември.

Тук се провеждат и четирите най-важни панаира на Рива дел Гарда, както е записано и в древните закони на града. Сградите са спретнато подредени в средновековен стил, характерен за Средновековието.

piazza 3 Novembre
  • Lungolago di Riva

Едно от задължителните неща които трябва да направите е разходка на крайбрежието. Разходката е много приятна, ще видите градини пълни с цветя и приказни гледки, а плажовете са тихи и спокойни. Претъпкани са само през уикендите или в много висок сезон.

  • Как да разнообразите

Църквата Santa Maria Asunta също не е за изпускане, кварталът Мароко и пристанището. На самото пристанище ще видите участък от многобройните платноходки намиращи подслон там.

В градчето има няколко малки пристанища от където може да потеглите с туристическо корабче.Аз знам поне за три от местата от където може да се качите.Вижте на снимките ⬇

Освен да разгледате забележителностите в селото има и други забавления като ветроходство, уиндсърф, планинско колоездене и катерене. Но като чели ходенето пеша остава най-добрия избор за туристите.

Ако искате да се разходите по-надалеч има още забележителности които може да посетите, например езерото „Lago di Tenno“. Намира се в района на Трентино в близост до Рива. Езерото се образува вследствие от голямо свлачище, но има неописуемо красив синьо/зеленикав цвят. Мястото разполага с голям паркинг където може да паркирате.

Lago di Tenno

Още едно красиво място за посещение е парк и пещера. Водопадът се намира на 3 км от селото, лесно достъпен и с удобен безплатен паркинг. Входната такса струва само 6 евро и е отворен всеки ден с изключение на 25 декември. Това място се казва Cascate del Varone .

Cascate del Varone
  • Sentiero del Ponale

Най-добрият начин да разгледате езерото Гарда все още е с велосипед. И тези, които познават района, го знаят добре. На практика езерото Гарда има стотици велосипедни алеи и многобройни маршрути за опознаване, различни в зависимост от трудността.

Сред различните маршрути със сигурност това е по-пътеката на Ponale която е най-показателна и най-завладяваща.  Понале свързва Рива дел Гарда с Вал ди Ледро, по е дълга но доста по лесен е маршрута и. Подходяща е за семейства с деца и може да бъде извървяна пеша.

Излишно е да споменавам за панорамните гледки които ще се появят докато обикаляте с колело, а те наистина са изключителни.

  • Spiaggie

В източната част на езерото се намират плажовете на Рива. Бреговете му започват да дават живот на многобройни заливчета които оживяват.Чистите води привличащи хиляди туристи през лятото, докато през зимата те дават пространство за спокойствие.

Това са плажът „spiaggia dei Sabbioni“ и плажът „spiaggia dei Pini„. Сабиони е по-големият плаж в Рива и най-добре оборудваният. Плажът е безплатен, но предлага и някои удобства като шезлонг и чадър под наем. За жените има точка за освежаване и е оборудвана с баскетболно и волейболно игрище. Също така има закрит басейн, така че да се забавляват семейства с деца. И като бонус за всички, мястото разполага с голям парк, засенчващ слънцето -подходящо място за почивка.

Другият по-малък плаж е място за младежите. Тук има малки камъни, чакъл и големи площи зеленина. Плажът на Пини разполага с мокър бар, заобиколен от зеленина който с музиката и аперитивите си се съчетава с забавление и релакс. Този плаж се посещава не само от най-младите, но и от сърфистите тъй като там има специална зона за сърф.

Ако ви е харесала статията споделете и в социалните мрежи!!!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s