Сирмионе


МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И ОПИСАНИЕ

Сирмионе сул Гарда е известно на всички като „перлата на островите“. В Сирмионе ще посетите не само красивия исторически център, но и много повече,например замъкът Скалигер, пещерите Катуло и многото плажове са само някои от многото неща, които да видите в това приказно село на брега на езерото Гарда.

Градът е един от най-популярните ваканционни курорти в провинция Бреша.Освен да разгледате забележителностите, разходката из града ще ви бъде много приятна, ще намерите магазини за сувенири,както и няколко сладкарници с чудесен местен сладолед.

Освен че е домакин на спа център на международно ниво, той предлага богато историческо и художествено наследство, което включва останките от древната римска вила от ранната императорска епоха, известна като Grotte di Catullo.

Преминаването на превозни средства е сведено до минимум,като малкото от които могат да преминават са длъжни да изключват двигателите си докато чакат на сфетофарите.

КЪДЕ ДА ПАРКИРАТЕ??

Паркирането в Сирмионе в неделя, по време на пиковите часове, може да бъде истински кошмар.

Местата за паркиране не са много и може да се наложи да паркирате много далеч от историческия център.

Паркингите които са най-близо до историческия център обаче са средно по-скъпи- 2,20€ на час, докато малко по-далеч от историческия център цената е -1,80 € на час.

  • Придвижване с лодка до центъра

Това е едно малко пристанище от където потеглят моторните лодки за центъра на Сирмионе.

Както споменах в градчето превозните средства са ограничени до минимум и е трудно да си намериш място за паркиране.Особено през летния сезон когато гъмжи от туристи и местни и така ставате изнервени и за да не си разваляте настроението има алтернатива.

Може да паркирате много преди центъра и да се качите на една от моторните лодки да ви закара до града.Ако сте семейства с деца не се колебайте,позволено е качването дори на бебета с колички.

малко пристанище

КАКВО ДА ПРАВИТЕ И КОИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ ДА ПОСЕТИТЕ

  • Замъкът Скалигеро

Перлата на Сирмионе е величествения замък Scaliger,перфектния пример за укрепление на езерото.

Влизането в замъка и изкачването на кулата му си струват. Няма много какво да се види в замъка, но ще имате страхотна гледка от върха на кулата, така че не пропускайте възможност заслужава си да я посетите.

На входа на Замъка, непосредствено след моста, се намира малката църква на Сант Анна, построена през 15 век за войниците на замъка. Тя привлича вниманието със своите размери и позицията си. Можете да я посетите и да видите нейните стенописи.

Влизането в замъка Scaligero е на цената от 6€ на персона и 2€ за деца на възраст от 18 до 25 години

Безплатно е за тези под 18-годишна възраст.

замъкът Скалигеро

Единствения вход към стария град белязан от крепостните стени и високите кули на града е една от най-големите местни исторически забележителности.

Ако тръгнете от там към улица Виторио Емануеле,ще ви прокара през центъра на стария град и така до края на полуострова,А там ще откриете и друга местна забележителност -Гроте ди Гатуло. Руините са отворени от март до октомври.

вход замък
  • Площад в стария град

Това е площад в стария град които редовно е претъпкан с туристи особено през лятото.

Много атрактивен и гъмжащ от малки магазинчета стария град Сирмионе впечатлява и със своите крайезерни улички и маслиновите дръвчета.

Целият град може да се обиколи пеша и ако решите потърсете спирката на туристическото влакче и ще ви закара до римските руини движещо се от 12.30 до 14.30 всеки ден през лятото.

Има много очарователни къщи, често боядисани в ярки цветове, и много барове. Повечето сгради вече са добре реставрирани и от селото можете да се насладите на гледка към езерото от двете страни.

  • Разходка с корабче

Във водите на езерото плава поне един ферибот на час, но в различни посоки.В зависимост от това до къде ще плавате.На снимката се вижда част от пристанището от където потеглят корабчетата.Мястото се намира от дясно на замъка Скалигеро.

Сирмионе е свързано по вода с Лимоне сул Гарда и с Рива дел Гарда.Ако сте избрали тази посока, два пъти в деня потегля корабче от пристанището. Ако решите може да посетите поне две от местата само за един ден,но трябва да отплавате рано сутринта защото разстоянието по вода е около 4 часа с ферибот и около 2 часа с хидрофол.

Другия вариант е групова разходка с лодка и да се ориентирайте в спокойните води на езерото с вашия водач.Пътуването с лодка отнема около половин час, ще минете между укрепленията, под чертожния мост на замъка Скалигер,пещерите Катуло и Ямайка Бийч. Цената е 10 евро на човек и никога не са необходими резервации. 

Също така смятан за едно от най-красивите места в Италия, езерото Гарда може да се похвали и с лозя и спиращи дъха гледки, с колониална история която датира от векове.Там ще откриете и вилата на известната оперна певица Мария Калас,която от 1952 до 1958 година, избира Сирмионе, за да прекара ваканцията си.

част от пристанището
  • Плажове на Сирмионе

Има и малки плажове край езерото в стария град има и в северния край на Гроте ди Гатуло.

Плувците и любителите на слънцето могат да отидат до най-близкия плаж Lido delle Bionde, за да поплуват.

Намира се зад замък Скалигеро в стария град.

Тук са разрешени домашни любимци.

Другия плаж се казва ‘Ямайка’.Този плаж дължи името си на кристално чистата си вода. Плажът се намира в края на полуостров Сирмионе, в близост до пещерите Catullo и е напълно безплатен.Сигурна съм, че като видите цвета на водата, ще бъдете изумени, варира от изумрудено зелено до синьо.

Тук можете също да наемете кану или лодка с педали за романтична разходка.

На този плаж също са разрешени домашни любимци.

През събота и неделя плажовете са наистина претъпкани с туристи и местни, така че ако можете моят съвет е да отидете там извън сезона или в средата на седмицата.

Ако ви е харесала статията ми ,споделете я в социалните мрежи!!!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s