На пикник до малкото езерце


 • ИСТОРИЯ И МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ
езеро

Валканале се намира в провинция Бергамо,сгушена в национален парк „Parco delle Orobie bergamasche“.От селото има многобройни туристически пътеки които достигат до върхове, езера, проходи и заслони. Най-често посещавани са:

 • Rifugio Alpe Corte(мястото от където започват ски лифтовете)
 • Il Laghi Gemelli (езерата близнаци)
 • Lago Branchino (езеро)
 • Il Passo del Re
 • Zulino
 • Rifugio Capanna 2000(хижа с изглед към Prealpi Orobie)
 • Pizzo Arera (планина от Prealpi Orobie)
 • Corna Piana (планина от Prealpi Bergamasche)
към езерото

В селцето Валканале има три източника за питейна минерална вода, добре позната за селяните, но съществува легенда за друг източник на вода за която местните разказват и до ден днешен.

Говори се че на 200 метра под замята съществуваща течаща вода може да те излекува от всякаква болест и друга течаща на по-висока надморска височина и по-тежка която може да те убие.

Селото е пресечено от потока „Acqualina“ които се влива в река Серио.Името на селцето произлиза точно от тясната долина във формата на канал, който този поток е изкопал през вековете в скалата.

поток Акуалина
 • КЪДЕ ДА ПАРКИРАТЕ

Точно на езерото има паркинг срещу заплащане. Цената варира в зависимост от времето за паркиране: 24 часа -3 евро, 2 часа -2 евро и ако сте само за 15 минути е безплатен. За да получите билет в допълнение към плащането, трябва да въведете регистрационния номер на колата, която оставяте на паркинга.

паркинг

Ако имате шанс може да има свободно място на безплатния паркинг до църквата и да продължите пеша или да оставите колата си отстрани на пътя така че да не пречите на движението. А за да стигнете до езерото са нужни около 5 минути.

 • КАКВО ДА ВИДИТЕ

–Посетете църквата Santa Maria Assunta

църквата и камбанарията

–посетете езерото Valcanale Laghetto

езеро
 • НА PIC-NIC В ПЛАНИНАТА

Няма нищо по-хубаво от пикник в планината, особено ако сте деца. Чист въздух, зеленината на около или боровата горичка отсреща с аромат на смола, а като добавим прозрачното езерце и наблизо течащия водопад, с две думи- страхотна атмосфера. На мястото има скара и може да си направите (казано по италиански) – ГРИЛЯТА.

Мястото разполага с маси и пейки за пикник срещу заплащане. Взимат се под наем от близкия и единствен бар намиращ се там. Хубавото на бара е че ако ти се допие топло кафе в планината го получаваш.

маси за пикник

Това място е много популярно сред семействата с деца,защото ви позволява да прекарате един страхотен ден сред природата. Но какво е пикник сред природата ако не си постелиш одеяло върху тревата и не си извадил пластмасовите чаши и чинии.

бар

Извадете сандвичите или си направете месо на скара докато децата си играят. Ако след хранене искате да се разходите, може да обиколите езерото или да посетите близкия течащ водопад. Направете си снимки за спомен и се насладете на естествената природата.

Ако ви е харесала публикацията ми, споделете в социалните мрежи!!!

Може да ме подкрепите като гласувате с бутон Rate в горния ляв ъгъл на публикацията ми!

Bon Voyage

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s