Лоро парк-Убежище на косатки и делфини


ЦЕНА ЗА ВХОД:

  • Цена на билета на персона – 38 euro
  • цена на дете -26 euro
  • за деца от 0-5 години е безплатно

ОБИКОЛКА НА ПАРКА

вход

Най-голямото тайландско село извън Тайланд дали е в Тенерифе?

Тайландското село

Тайландското село е първото нещо което ще видите когато влезете в Лоро парк. То е построено с много любов за да радва посетителите на парка. Около него са разположени малки езерца с многобройни златни рибки. Тези великолепни риби традиционно са отглеждани в Япония в продължение на стотици години. Те са с кръгъл червен белег на главата си а това е цветът на японския флаг! 

Тук се намира и касата за билети, но със сигурност ще има малко забавяне защото парка е пълен с посетители през целият ден. От тук също може да си закупите аксесоар или магнит за хладилника или пък да си купите слънчеви шапки с надпис Лоро Парк за 1/2 евро.

Златни рибки

Това е най-старата част на Лоро парк и е голяма изненада за туристите и посетителите с буйната и листна растителност. Богата е на фикуси, бръшлян, палми и много други правещи истински оазис за отдих и връзка с природата. Разхождайки се в джунглата ще чуете пеещи папагали и звука на водопадите.

старата част на парка

Аквариумът на Лоро Парк се състои от 12 различни тематични изложби с общо 1 200 000 литра вода. Цялата вода използвана за напълване на аквариумите, се получава директно от Атлантическия океан. Аз ви представям само един но един от най-красивите по мое виждане.

аквариум

Истински сняг, огромен айсберг и стотици пингвини ви очакват в този леден свят. Ще откриете Антарктика и ще почувствате полярния климат в най-големия пингвинариум в света.

Пингвини

Много голяма и ефектна атракция, където стотици пъстри птици от различни видове чакат да ви изненадат с чара си. Имайки предвид името му- Loro Parque тук ще се насладите на истинска симфония от звуци на красивите птици на Австралия и Азия.

Лъвът -Кралят на животните, е заплашен от изчезване! Лоро Парк си сътрудничи, като финансира проект, който помага за оцеляването му. Поради тази причина, се открива Лъвското царство, модерен с много голямо заграждение, където естественото му местообитание е пресъздадено, малка река и езеро, където те могат да се разхладят и дори носовата скала, където тези красиви животни могат да почиват на слънце.

Тази горила е една от най-застрашените видове в парка. В огромната изложба от 3500 квадратни метра паркът е дом на 7 мъжки горили, водещите мъже на това прекрасно място, а те сами по себе си предизвикват голям интерес сред посетителите. Но тази която видяхме ние определено не беше на кеф и имаше разсърдена физиономия.

горила

От всички морски същества, делфинът е животното, което причинява повече чувства и привличане при деца и възрастни. Единствено тук останахме до края на шоуто. Посетителите от всички възрасти са изумени от добротата, нежността и интелигентността които тези китоподобни показват в презентациите си пред обществеността. Скоци и преобръщания са само част от шоуто, гледайте повече от номерата им на видеото по долу.

Делфини
делфинариум видео

Тези забавни морски бозайници имат голямо чувство за хумор и развличат стари и млади, както със своите зрелищни скокове така и с гмурканията.Тук останахме само за около 20 мин. но успяхме да видим достатъчно. Лоро Парк има огромен успех в отглеждането на този вид с повече от 30 млади морски лъва.

Морски лъвове

Косатките които живеят тук, са развили много близки отношения с техните учители, които изглеждат съвсем естествено, тъй като играят и тренират заедно всеки ден. Играта е много важна част от отглеждането на тези животни, които те извършват по време на шоуто, така успяват да ги поддържат щастливи и в добро физическо състояние. Косатките са толкова тежки че при скок отливат вода от басейна и пръскат посетителите. Сами виждате на снимката хората на първите редове са с дъждобрани. Тук също останахме от начало до край и наистина много ни хареса.

Косатки

Тигърът е най-голямата котка в света. Той също е част от застрашените видове в света. Поради огромния си размер тигри изискват много големи ловни територии, докато женските имат по-малки пространства, които могат частично да се припокриват.

бял тигър

Фламингото са едни от най-любимите ми пернати и първите птици които намират място в Лоро парк. Тук в тези изискани градини, тези любопитни птици привличат вниманието на всички посетители с розовите си крака и грациозната си поза.

Фламинго

Птицата е черна на цвят, с дълги крака и със златни пера на главата. Тя също влиза в групата на животните от джунглата.

Loro Parque е създал най-разнообразния генетичен резерв на папагали, които съществуват в света, достигайки повече от 4000 екземпляра от 350 различни видове и подвидове. Аз видях доста от тях но ви показвам само червените защото най-много те пееха.

ПАПАГАЛИ

Знаете ли, че американският алигатор е най-голямото влечуго в Северна Америка и че може да живее до 50 години. Благодарение на иновативния дизайн на дисплея, ще се вгледате внимателно в тези великолепни същества от по-малко от 5 сантиметра.

крокодили

Огромните костенурки са нежни гиганти и са напълно безвредни тревопасни същества, които живеят в сухи райони, където се хранят с кактус и паднали плодове. Те се нуждаят от много малко вода. Тези индивиди могат да живеят над 100 години.

Костенурка/Гигант

Ако отивате към Тенерифе и сте решили да прекарате ваканцията си там, не пропускайте Лоро Парк. Има още много какво да се види вътре, не само видяното от мен, но не всеки път успявам да заснема всичко.

BUON VIAGGIO

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s