Тераса Маскани в Ливорно


Още с влизането ни в града осъзнаваме че ще намерим трудно място, където да паркираме. Караме по главната улица Viale Italia, оглеждайки историческите сгради и забележителностите. Преминаваме през центъра и решаваме да потърсим една от забележителностите -Terrazza Mascagni. Ливорно е голям град претъпкан с хора и движението на коли по главните улици не спира. Казват че това е малката Венеция, заради дългия канал обикалящ града. Но дали е така?

Мястото на снимката е малък плаж в Ливорно, намиращ се до тераса Маскани. Както виждате плажът е каменист както повечето плажове в града. Тук си задаваме въпроса: “Има ли плаж в Ливорно, с пясъчна ивица?“ Отговорът е: -Не няма!

Всички плажове покрай морето са скалисти или с чакъл, пясъчната ивица там е мираж. Затова ако искате само да се разходите из града и да хапнете, потвърждавам че има какво да се види и има достатъчно заведения за хранене. Но ако вашата крайна цел е плажът, мои съвет по-добре потърсете друго място където да плажувате и най вече за семейства с деца.

vista da terrazza Mascagni

За наш късмет успяваме да паркираме в голяма близост до желаната крайната точка – Terrazza Mascagni. Вървейки към шахматната панорамна тераса минаваме през малък парк където се спираме за почивка и глътка студена вода.

parco

Продължаваме напред през цветна пешеходна алея и пред нас се открива гледка към Terrazza Mascagni.

Terrazza Mascagni

Терасата прилича на голям площад, с изглед към морето. Тя носи името си на композитора и диригент на Ливорно – Пиетро Маскани. Датираща от 30 -те години на миналия век, голямо впечатление прави самата настилка, изработена по подобие на черно/бяла шахматна дъска.

Terrazza Mascagni

Заобиколена е от малки бели бетонни колони и беседка в неокласически стил, която стои в центъра на площада. Това е най-романтичното място в Ливорно, където залезите са вълшебни.

И не само залезът е вълшебен и самото място е такова с елегантен и внушителен стил на красивото крайбрежие в непосредствена близост до Viale Italia. Тераса Маскани е фантастична през всички сезони на годината, където може да се разхождате и да прекарвате свободното си време.

ТЕРАСА МАСКАНИ СЕ НАМИРА НА: VIALE ITALIA, 139

По моя преценка това е беседката на влюбените с гледка към морето. Много красиво, спокойно и пълно с романтика място. А заобикалящите палми допълват обстановката като правят мястото по екзотично. Да не забравите фотоапарата си, тук стават страхотни снимки.

Terrazza Mascagni

ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ

Ако ви е харесало споделете в социалните мрежи !!!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s