Сарнико


-Искате ли да се разходите на спокойствие, без да има струпване на много хора на едно място?

Ако отговорът ви е „ДА“ препоръчвам ви да посетите градчето Sarnico. Той се намира в провинция Бергамо и е в голяма близост до PARATICO.

Когато потърсих информация в социалните мрежи за Сарнико, открих че града е едно от най-красивите и спокойни села на езерото Изео с признанието на Оранжевото знаме на Туринг клуб.

Самият регион Ломбардия е богат на невероятни природни пейзажи и красиви туристически курорти. Също така има много интересни дестинации за избор на вашето пътуване в рамките на своя територия дори и само за един ден.

А точно един от най-живописните райони в Ломбардия е провинция Бергамо. Мисля че добрият град се характеризира по живописни природни гледки, невероятните си пейзажи и историческите си сгради.

И да се върнем на нашият избор за посещение Сарнико.

Влизаме в Sarnico и започваме да се оглеждаме за паркинг. За пръв път посещаваме града и нямаме никаква представа къде ще паркираме. Караме по главния път и се отваря гледка към езерото и точно на алеята места за паркиране.

-Ау какъв късмет, не съм очаквала да паркираме на първа линия!!!🤩      -Да днес ни върви!😉

КАКВО ДА ВИДИТЕ

 • CENTRO STORICO

Първото място което видяхме когато влязохме в Sarnico, беше историческият център на града които е пресечен от via Lanteri.

Това е елегантна улица пълна с магазинчета и подходяща за провеждането на художествени изложби и събирания, особено през лятото когато се провежда фестивалът на уличните художници.

В този контекст можете да се полюбувате на древните и красиви сгради в стил Ар Нуво.

centro storico
 • Prendere targetto

Продължаваме разходката си по най-романтичната улица и се натъкваме на място от където потегля туристически кораб. От тук тръгва и отплава към следващите села, спира също и на остров Monte Isola.

Ние не се качихме, оставихме за следващия път, а и така ще имаме повод да се върнем пак.

 • Vista per Innamorati

Малко по нагоре откриваме няколко пътеки водещи ни навътре към езерото но една от тях ни направи голямо впечатление, тази с бялата беседка.

Няма нищо по хубаво от една романтична атмосфера и разходка с малко релакс, особено за двама влюбени. Тук ще може да се полюбувате на гледката на езерото.

За целта е нужно да тръгнете по пътеката водеща към дървената беседка.

 • Lungolago Sarnico

Крайбрежната алея на града е идеалното място за посещение, по всяко едно време на деня. По време на разходката си освен да се полюбувате на дървените пътеки докосващи водата, може да минете по тях и да стигнете няколко метра по навътре за да си направите снимки за спомен с невероятен пейзаж на заден план.

На алеята видяхме само едно единствено заведение за хранене, останалите са на срещуположната главна улица. Ако предпочитате да седнете до езерото няма да сбъркате, ще се наслаждавате и на гледката пред вас.

Тук се намира и главният щаб на корабостроителниците Рива- едно от постиженията на Италия, заедно с корабостроителниците Рио с неговите яхти.

 • Lido Nettuno

Ако посещавате града за първи път, намерете време да посетите парк Lido Nettuno. Това е общински парк които предлага истински релакс, заради достъпният си плаж и терена за плажуване.

В района има различни заведения за хранене, зона за пикник с маси и пейки, тоалетни, игрище за плажен волейбол, детски кът за игра и душове.На мястото са разрешени кучета.

 • RELAX

Сарнико е привилегирована дестинация, чувала съм че освен да прекарате един пълноценен уикенд тук, има възможност и да спортувате на открито благодарение на многобройните спортни игрища.

Града е място за разглеждане и разходка, заобиколен от езерото Изео с естествената си красота, за да съчетае нашият престой на релакс и култура.

Ако ви е харесало споделете в социалните мрежи или може да последвате блога ми чрез емайл, като се абонирате!

BON VOYAGE
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s