Парк Гюел-посланието на Гауди


Изумителния парк е създаден по проект на финансиста Еусеби, който възложил на архитекта Гауди да построи голям град/градина. В наши дни паркът е идеалното място да избягате от стреса на ежедневието и да се внедрите в един приказен свят сред прекрасни скулптури и архитектурни произведения.

Посочен като обект на световното наследство на Юнеско, той се намира на хълма Ел Кармел и предлага невероятна гледка към града и морето.

Колко струват билетите за вход?

  • Възрастен-10 €
  • Деца от 7 до 12 -7€
  • Над 65 – 7€
  • Деца от 0 до 6 и инвалиди- безплатно

Как да стигнете до парка?

  1. Най-близката спирка на метрото се казва Lesseps, от там имате около 20 минути изкачване по стръмна улица,пеша.
  2. От площад Каталуния потегля автобус номер 24 които ви оставя на входа на парка.
  3. Може да си вземете туристическо автобусче (Hop-on e Hop-off) които тръгва от площад Каталуня, като обикаля всички туристически места в града. Ние се възползвахме от него.

Обиколка и разходка на парка

Когато за пръв път посетихме мястото усетих нещо наистина завладяващо, а и уникалната работа на Гауди те пренася в един истински приказен свят. Заслужава си да го посетите ако се намирате в Barcelona.

Освен голямата растителност и местата за отдих творението на Гауди ни предлага и много атракции за разглеждане, захарни къщи навити към небето, цветни статуи на животни, аркади с формата на морски вълни и тераса от която се вижда просторен хоризонт към морето и града.

Тук наистина неусетно времето минава много бързо.Докато се оглеждаш да се натъкнеш на още едно изумително място и да направиш най-страхотния кадър, вече слънцето е залязло.

Един съвет от мен:

-Посетете мястото рано сутрин за да избегнете опашките на входа и да имате малко повече време за да обиколите навсякъде. Но преди това се събудете спокойно, закусете добре,насладете се на чаша ароматно кафе и облечете най-удобните си дрехи.

Не забравяйте, че няма да можете да влезете преди работното време, но ако отидете по-рано това ще ви помогне да избегнете ненужни опашки. Ако не, имам алтернатива като си закупите билети онлайн.

Като цяло всичко е свързано с архитектурата, но ви гарантирам че не е нужно да сте експерт или да имате минимални познания за да видите великолепието на структурите и колоните- наподобяващи кожата на змия.

музей

Ако ви е харесала публикацията гласувайте в горния ляв ъгъл с бутон Rate.

Абонирайте се с електронната си поща да получавате първи съобщение за нови публикации.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

2 thoughts on “Парк Гюел-посланието на Гауди

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s