Мирабиландиа


Няма значение на каква възраст си когато посещаваш увеселителен парк, било то със семейството, с приятели или със специален човек. Всички знаем че на едно такова място могат да се забавляват малки, големи и още по големи. За пръв път пиша публикация за увеселителен парк и да си призная, незнам точно от къде да започна и как точно да подредя редовете си.

Welcome!

КЪДЕ СЕ НАМИРА УВЕСЕЛИТЕЛНИЯ ПАРК

Парка се намира в град Равена, провинция Емилия-Романя.

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ТАМ С КОЛА

 • Ако идвате от северна и южна Италия, качвате се на магистрала А14 към Болоня/Анкона, продължавате към изход Cesena, продължавате към Е45 директно за Ravena;
 • Ако идвате от централната част, качвате се на магистрала А1 докато стигнете Orte. Продължавате по Е45 директно за Ravena;

Минаваме през касата за билети, минаваме покрай оживеният фонтан, озоваваме се пред каменния замък и с голямо нетърпение очакваме да се насладим на обиколката с най-бързото влакче в Европа-Ispeed 1. А и нали точно заради него посещаваме увеселителен парк Мирабиландия.

Както виждате изработени са големи детски фигури от детските филмчета. Докато се разминавахме с тях естествено си правихме и снимки за спомен. От време на време се качвахме на бързите влакчета и на разни въртележки. Със сигурност знам че не успяхме да се възползваме от всичките, но пък успяхме да обиколим целият увеселителен парк и да обядваме на спокойствие.

ЕТО ЧАСТ ОТ ЗАБАВЛЕНИЯТА КОИТО НИ ПРЕДЛАГА МЯСТОТО

 • Освежаваща зона за деца със струи и пръски!

AquaQua е зона с пръски за деца,там където децата могат да се забавляват на воля. Малкият воден басейн е добре обезопасен и около него е поставена ограда. На мястото има спасител които да наблюдава в случей на опастност.

 • Ято големи птици летящи в небето в зоната на Диноленд!

В тази част на парка ще откриете въртележка с летящи гигантски птици, каменни постройки, фигури на динозаври и други подобни, изработени от камък и метал.

ДИНОЛЕНД
 • Качете се на борда на бронтокарите и обиколете пистата!
 • Спуснете се по Divertical, това е най-високото водно влакче в света!
 • Тук се намира и най-високото виенско колело в континентална Европа, високо 90 метра!

Когато се качихме на виенското колело, гледката отгоре несъмнено беше страхотна. Видяхме целият парк и всичките забавления които ни предлага. Препоръчително е не е за изпускане.

 • Качете се на най-бързото влакче ISPEED 1!

Стигаме до най-забавната част от нашето преживяване, до най-бързото влакче в Европа. Не го препоръчвам на хора със слаби сърца. Адреналина е много голям, достига до най-високи граници. А за тези които искат да покачат адреналина си… Качвайте се! ..ще ви бъде забавно, дори ще ви се наложи да крещите във въздуха.

 • Позабавлявайте се в зоната на терора!

Уникална зона, незнам дали е толкова страшна, колкото ни беше забавно. Но определено от самите постройки и поставените елементи останахме очаровани. Смачкани коли, изоставени автобуси, нестандартни сгради и разрушени стени, не във всеки парк можеш да ги видиш, но тук да- препоръчвам да го посетите ако имате възможност.

ЗОНАТА НА ТЕРОРА
 • Пътуване сред динозаврите на борда на гигантско яйце!
ГИГАНТСКО ЯЙЦЕ
 • Най-бързото падане спиращо дъха!

На края на нашата обиколка в парка, достатъчно изморени и ожадняли, сядаме на езерния бар да изпием по една заслужена студена напитка с горещо кафе.

НА КАФЕ

Нашият двудневен престои в Равена

Преди да посетим увеселителния парк естествено си бяхме направили резервация в град Равена за две нощувки. Мястото беше тихо, много приветливо и спокойно. За два дни успяхме да отидем и на плаж в Lido di Savio и да посетим Мирабиландия.

ВИЛНА ЗОНА

Така съчетахме необходимото със забавното. Необходимо защото е нужно да събираме слънчевите лъчи от плажа и забавно заради големия адреналин които ще изпитате вътре в парка.

Ако сте фен на подобни забавления, подкрепете ме като гласувате с бутон Rate в горния ляв ъгъл!

Регистрирайте се с вашата електронна поща да получавате първи новини за нови публикации!

Последвайте ме в социалните мрежи да получавате новини за нови идеи за пътуване!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s