12 Забележителни места на езерото Гарда и околията


Много харесвам и обичам да посещавам по няколко пъти в годината така наречените италиански езера. За мен няма голямо значение кое езеро ще посетя, защото всяко едно от тях си има своя харизма и неописуема красота. -Как избирам подходящо място за разходка? Просто влизам в социалните мрежи, разглеждам и си харесвам снимка от дадено място което след това проверявам -кое е това място и къде се намира.

Посещавала съм различните езера и през лятото и през зимата по няколко пъти и мога да кажа че през пролетния и летния сезон е най-подходящото време. Така наоколо всичко е зелено и цъвтящо, с приказни градини и техните тераси от където да се наслаждавате на пейзажите.

Езерото Гарда е най-голямото езеро в Италия и едно от най-красивите езера разположено в подножието на Алпите и долината По. Самото съчетание от отвесни планини и кристално чисти води, може ли да остави някого равнодушен. Освен това е заобиколено от множество малки островчета и пет основни, най-големият е «Isola del Garda», след това е «Isola di San Biagio». Другите три са по-малки като размер и се намират в района на Малчезине.Познати са като «Isola degli Olivi», «Isola del Sogno» и «Isola del Trimelone».

Гарда се намира в много атрактивна зона, пълна с туристически места за посещение и красиви места за разходка със семейството. Ще ви подскажа кои места може да посетите, кои места да не пропускате и кои са най-известните градчета. Започваме!

Гарда е разделен на три района- Тренто, Венето и Ломбардия и се състои от общо 24 селища.От страната на Венето са осем селца , от страната на Ломбардия са 14 и от страната на Тренто са само две. Не мога да преценя коя част е по подходяща за разходки. За мен всеки един район си има красива градина, туристическо градче или тераса да се наслаждавате на пейзажа от високо.

Освен градините и пейзажните балкони, Гарда ни предлага и паркове за забавление. Това са: Gardaland, Gardaland Sea Life Aquarium, Movieland, Parco Natura Viva, Caneva Aquapark, Oblivion и Parco Termale del Garda. За това мои съвет, за да имате повече време за разходки и ако искате да прекарате добре е нужно да останете да преспите в някои хотел или къмпинг за една или две нощувки, а защо не и да прекарате вашата лятна ваканция тук.

Нека заедно да разгледаме забележителните места и след това да прецените кое е най-подходящото място за вас и вашето семейство.

Градчето Рива дел Гарда е страхотно туристическо място. Един ден е напълно достатъчен за да го разгледате. Тук може да си вземете туристическо корабче и да посетите различни забележителни места.

Riva del Garda

Това е една неописуема пещера с течащ водопад, място за пикник и красива градина. Тук също може да прекарате един ден със семейството. Малко повече за него вижте тук. ⬆

Parco Grotta Cascata Varone
  • Езерото Тено

Един съвет от мен: Посетете езерото през лятото! Освен да се насладите на изумрудения му цвят, може да легнете на плажната ивица да събирате слънчеви лъчи. Така съчетавате полезното с приятното, а защо пък не. А ако ви остане малко повече време, посетете най-близкото и туристическо село Borgo Medievale. Ето ви една страхотна разходка за един ден, изпълнена с емоции.

Lago di Tenno

Разходете се по крайбрежната ивица на Лимоне и ще останете приятно изненздани от красотата на отвесните планини оглеждащи се във водите на Гарда.

Limone sull Garda
  • Най-известната писта за колела

Най-известната писта за колела в Италия. Нямам думи, снимката говори достатъчно.

Pista ciclabile

Още едно забележително градче. Тук наистина има какво да се прави. Освен да посетите града и неговия замък Скалигер, може да посетите и СПА центъра за няколко часа, наслаждавайки се на гледката към езерото.

Sirmione

Тук губиш всякаква представа за времето докато обикаляш с голф кола и се наслаждаваш на многобройните лалета и червените дървета. Повече за градината вижте тук. ⬆

Parco Sigurta

Лацизе-в миналото замък, а в настояще-старинен град. Повече за него, прочетете публикацията ми тук.⬆

Lazise

Страхотно място с красива гледка към езерото, също така известно с вкусните си сладоледи. Повече инфо тук.⬆

Bardolino

Какво да кажа, тук отива почти цял един ден докато се разкарваш. Но има какво да се види и разгледа. Красив град заобиколен от червени цветя.

Peschiera del Garda
  • Увеселителен парк Гардаланд

Посещавали сме два пъти увеселителен парк Гардаланд. Но за момента не си намирам подходящите снимки за да напиша публикация. Но, сме замислили да отидем пак. Така че очаквайте публикация през лятото.😜😉

Дезенцано ме впечатли с панорамната си тераса от замъка. Гледката естествено е към града и езерото Гарда. За повече инфо прочетете публикацията ми тук. ⬆

Desenzano del Garda

Какво трябва да знаете преди да посетите Гарда?

Известни са две характерни явления за езерото Гарда.Едното е внезапното покачване и снижаване на нивото на езерото и още едно много съществено е самото течение, което се състои в движението на водата в различна посока.Това са подводни течения.Може да се забележи на всяко едно място дори на повърхността на водата,затова ако ходите на плаж оглеждайте се внимателно, ще познаете течението и по тъмния цвят. А ако отворите книгите от историческо време ще прочетете че езерото Гарда често е било място на големи битки през войните

Надявам се че публикацията е била интересна и завладяваща. Ако е така Rate* в горния ляв ъгъл на самата публикация.

Последвайте ме в социалните мрежи за повече публикации като тази или се рагистрирайте с електронната си поща в дясната странична лента.

БЛАГОДАРЯ!

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s